Veelgestelde vragen

Een escape room voor thuis. Dat klinkt leuk, maar wat is het precies?

Het is al een aantal jaar een grote trend, escape rooms. Dit is een kamer waar je, vaak binnen een uur, uit moet ontsnappen. Dit ontsnappen doe je door dingen te vinden, raadsels op te lossen en sloten te openen. In Nederland zijn er vele escape rooms waar je naar toe kan gaan.

Codekrakers heeft hier een nieuwe variant van, een escape room voor thuis (of een andere eigen locatie). Je hoeft dan niet speciaal ergens naar toe en parkeer- of reiskosten te betalen. Wij verhuren escape room boxen. Je kunt een box halen of naar je toe laten verzenden. Lekker makkelijk!

Veelgestelde vragen

HOE WORDT DE BOX EEN ESCAPE ROOM? 

In de box zitten allemaal objecten en een handleiding. Op basis van deze handleiding plaats je de spullen in de kamer. De handleiding legt stap voor stap uit wat er klaargezet moet worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Degene die alles klaarzet is de spelleider. Bij de volwassen boxen (Het Geheim van Detective de Wit en  Harten 7) kan de spelleider ook mee doen aan het spel.

HOE GAAT HET SPEL?

Je kan natuurlijk moeilijk jezelf en de groep opsluiten in je eigen huis, daarom hebben we onze boxen een speciaal doel. Welk doel dit is, hangt af per escape room. Los bijvoorbeeld een moord op of voorkom dat een vliegtuig neerstort. Dit doel dien je binnen de 60 minuten op te lossen. Je hebt hier het hele uur voor, want je moet door andere raadsels, codes en objecten het doel bereiken. Het is dus niet zo makkelijk als het lijkt. Doordat het spel ook gebruik maakt van geluiden (denk aan de tikkende timer) en beeldmateriaal is het een levensechte ervaring. Je gaat helemaal op in het spel, maar wees wel snel want de tijd tikt.

WAT ZIT ER IN DE BOX?

In de box zitten objecten waar bijvoorbeeld hints op staan, dingen in verstopt zitten, of voorwerpen waarmee je een oplossing kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een koffer dat op slot is en sleutels die verstopt zijn. Daarnaast zitten er in de box puzzels en raadsels. De precieze inhoud hangt af van welke box je huurt. 

WAT ALS JE HET NIET BINNEN DE TIJD OPLOST?

Het is natuurlijk geen probleem als je het spel niet hebt ‘gehaald’ binnen de tijd. Je kunt het spel gewoon verder spelen als de timer is afgelopen.

MET HOEVEEL PERSONEN KAN JE HET SPELEN?

De boxen voor volwassenen zijn tot 6 personen, de box voor kinderen is tot 8 personen. 

KAN IK HET SPELEN MET GROTE GROEPEN?

Ja, dat kan zeker. We hebben opties voor uitbreiding. Je kan bijvoorbeeld meerdere boxen huren om het spel met twee groepen tegelijkertijd te spelen of extra attributen bij te huren zodat je de escape room een 2e keer kunt spelen. Neem contact op voor alle mogelijkheden. 

WELKE AFMETINGEN HEEFT DE BOX?

Onze boxen hebben maximaal formaat van 50x50x50cm en hiermee gemakkelijk in iedere auto te vervoeren.

DOEN JULLIE OOK OP LOCATIE?

In principe verhuren we boxen zodat je zelf een escape room op locatie kunt maken, maar bij grote evenementen zijn er mogelijkheden dat wij op locatie komen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

VOOR WIE ZIJN DE ESCAPE ROOMS GESCHIKT?

De escape rooms Harten 7 en Detective de Wit zijn geschikt als activiteit voor vrienden, collega’s of familie (16+). Ook leuk voor vrijgezellenfeesten of familiedagen.

Vlucht 523 is voor jonge speurneuzen tussen de 9-13 jaar (bijvoorbeeld voor kinderfeestjes, activiteit op school, met broertjes/zusjes) maar is ook erg leuk voor een gezin met kinderen (waarbij de volwassenen een beetje kunnen helpen). 

IS HET TE VERGELIJKEN MET EEN BORDSPEL?

Nee, onze escape rooms zijn een echte beleving in de hele kamer met voorwerpen en raadsels. Het is daardoor niet vergelijkbaar met een bordspel.

IK BEN TUSSEN 13 EN 16, WAT NU?

Wanneer je nog geen 16 jaar bent, maar wel ouder dan de leeftijd voor onze ‘kinder box’, raden we aan om voor de volwassen box te kiezen. In  de handleiding staan ook alle oplossingen. Mocht je daarom vast lopen, dan kun je af en toe kijken naar de oplossingen. Je kunt natuurlijk ook iemand anders vragen die niet mee doet om af en toe een hint te geven. 

WAT ALS HET NIET DOOR KAN GAAN IVM CORONA?

Het kan voorkomen dat je geplande avond met vrienden, je teamuitje of je familiedag niet meer door kan gaan. We proberen hierin flexibel te zijn en geven je daarom de mogelijkheid dat wanneer de reservering niet door kan gaan vanwege corona, je deze kosteloos kunt verplaatsen naar een andere datum.

HOE WERKT HET VERZENDEN?

De verzendkosten zijn in totaal € 15 euro voor Nederland, € 25,- voor België, dit is voor het heen- en terugsturen samen.  Zodra we het pakket versturen, ontvang je de track en trace om het pakket te volgen. Daarnaast sturen we een retouretiket mee voor de terugzending. Je kunt het retouretiket in het adreshoesje schuiven en dan het pakket weer terug brengen naar het PostNL punt (In Nederland) of naar een DPD punt (In België). Dit dient de eerstvolgende dag na spelen (zondag uitgezonderd) gedaan te worden.

HOE LANG MAG JE DE BOX HOUDEN?

Je geeft aan tijdens je reservering wanneer je de box wilt spelen. Je mag enkel de dag van spelen de box houden. De volgende dag (na deze speeldatum) dient de box geretourneerd te worden. 

Enthousiast geworden? Reserveer dan direct.

ESCAPE ROOM HUREN
Open chat
Heb je vragen?