Inhoud escape room

Wat zit er in een escape room box?

Wij vinden dat een escape room een belevenis hoort te zijn met verschillende onderdelen. Dit laten we daarom ook terug komen in al onze boxen. Een Codekrakers escape room is meer dan alleen puzzels, of geprint papier. We willen natuurlijk niet verklappen wat er allemaal in onze boxen zit, maar we willen je wel een beeld geven wat je kunt verwachten.

De voorwerpen verschillen per thema, voorbeelden zijn:  afgesloten kistjes, sleutels, cijfersloten, een wandelstok, een schilderij, een roulette spel, gereedschapskist, oude boeken, mysterieuze kistjes, een wijnfles, een kluis of een koffer. 

Operatie Voorhoven, het geheim van Detective de Wit en Harten 7 ontvang je in een doos en Vlucht 523 (hoe kan het ook anders) ontvang je in een grote koffer.

OPZETTEN ESCAPE ROOM VOOR THUIS

Elke escape room bevat een uitgebreide handleiding. In deze handleiding staat stap voor stap hoe je de escape room klaar zet. Het enige wat je zelf nodig hebt is een ruimte waar je het wilt spelen en een computer of laptop met internetverbinding en USB poort. Bij Harten 7 of Vlucht 523 zou je eventueel ook een tablet kunnen gebruiken maar we raden voor een betere beleving een laptop of computer aan.

HET SPEL

Bij de volwassen boxen heb je gedurende het spel, de mogelijkheid om hints te gebruiken. Op bepaalde tijdstippen gaat er een alarm en op dat moment mag je de bijpassende envelop met hint open maken. Met deze hints zul je verder op weg geholpen worden.

Loop je toch echt vast? Of wil je naderhand toch eens weten waar een bepaald getal vandaan kwam? In de handleiding vind je het gehele verhaal met alle oplossingen en antwoorden. Voor de kinderbox kan het verhaal met alle antwoorden gebruikt worden door de volwassen spelleider om bij vastlopen de groep af en toe een hint te geven.

Bekijk onze escape rooms

Open chat
Heb je vragen?